חמץ שלאחר הפסח

איש ירושלים

משתמש רגיל
מי שיכול לעדכן במידע מבוסס בעניני חמץ שמאחרי הפסח לתועלת הציבור שמקפיד בכך
[נא לא להכנס כאן לפולמוס בעצם הצורך בזה, אפשר לפתוח לזה אשכול בנפרד]
 

יהודי

משתמש ותיק
יש בטל' של ועד הכשרות של העדה"ח [לגבי מוצרי העדה"ח בלבד], במס' 026700200 שלוחה 3.
 

יהודי

משתמש ותיק
ביתד הבוקר כתבו את כל המושמע בתקליט של העדה"ח, והוסיפו שהפיצוחים בהשגחת שא"י והעדה"ח והגפילטע פיש הינם כל השנה ללא חמץ.
 

יודע ספר

משתמש ותיק
לידיעת הציבור הק' מוצרי הבשר של זוגלובק שבהשגחת בד"ץ שארית ישראל הינם ללא חששות של חמץ שעבר עליו הפסח,
ויאכלו ענווים וישבעו.
 

יודע ספר

משתמש ותיק
בוקר טוב. לידיעתך הנקניקים הפסטרמות מכילים עמילנים וקמחים והרבה מוצרים ככל מוצר מעובד, ראוי לך לקרא בתווית את אתה צורך את המוצרים האלו. בהצלחה.
 

יהודי

משתמש ותיק
בדר"כ הבשרי לא מכיל חמץ [יש כשל"פ בהשגחות הנחשבות מהודרות], ועיקר הנושא הוא בצמחי. אבל כמובן שיתכן כה"ג.
 

יודע ספר

משתמש ותיק
מאפיית ברמן לחמים פרוסים רגילים מתוקף 10/05 לאחר הפסח דבידוביץ כיתוב מקמח שנטחן.
עוגיות יבשות באריזות עבאדי כנ"ל
פיתות אגאמי ושאשא רמת גן [לא פיתות קלות] קמח חדש ללא גלוטון.
וופלים מו כנ"ל רק מתאריך היום..... מה שקודם לכן גם אם כתוב 'יוצר לאחר הפסח'- יש בהם חמץ שנמכר לגוי.
עוגיות גטניו ומן לא כולל נבט חיטה ושבעולת שועל.
לחם אגאמי עם גלוטן לפני פסח.
קמח מלא רובינפלד הוא קמח שנרחץ במים.
שמרים לחים ויבשים אינם חמץ.
בבר כל סניף חיפה יש לחמים עם כיתוב לאחר פסח תשע"ה.....
מאפיית המור בעטרות ובכורים במעלה אדומים הכל מאחרי פסח מאפים פתוחים.
מאפיית ויזניץ בני ברק קמח חדש גלוטן היה אצל גוי ממש בפסח ושילם מחיר מלא והחזיר אחרי פסח במכירה חדשה.
פודינג אבקת סוכר אין בהם חמץ.
מוצרי בשר של שארית ישראל מעובדים של זוגלובק הכל לאחר פסח.
קישקע של בשר הקר נמכר במכירת חמץ.
קמח אינו חמץ- ומידת חסידות להקפיד על כך.
נתיב החסד ויש הביאו כבר קמח חדש לאחר פסח.
הרב שרשבסקי מבד"ץ שארית ישראל מתריע על דגנים מיובאים שיש בהם חשש חמץ שעבר עליו הפסח ללא מכירה כלל.
מאפיית ברכת לאה בח' נורוק בני ברק הכל מלאחר הפסח.
 

יודע ספר

משתמש ותיק
ידיעות מבית ההוראה בנשיאות מרן הגר"נ קרליץ שליט"א- על פי מה שנמסר ממערכות הכשרות השונות.

מאפיית דבידוביץ סניף חולון [אריזות של הרבנות חולון] הקמח מקמח לאחה"פ.
עה"ח- מאפיית הטעם ששינסקי אשדוד הכל אחה"פ למעט עוגות טורט שמכילים מכירה.
עדן הכרמל בירושלים הכל לאחה"פ לא כולל הסניפים מישור ומעלה אדומים.
פיתות אקספרס הכל לאחה"פ חוץ מקמח מלא וקלות.
מכבים הכל אחה"פ חוץ מקמח מלא.
מאפיית ברמן לחם שחור ולבן מתאריך 10/05 מקמח לאחה"פ. לחמנייות במארז כנ"ל!! אבל רק במארז של ברמן ולא בתפזורת.
דבידוביץ רק לחמים עם מדבקה לאחה"פ.
עה"ח- קווקר שיבולת שועל ובורגול הינם חמץ ואין עוד יצור לאחה"פ.
מוצרי הבשר של זוגלובק בכשרות בד"ץ שארית ישראל הינם לאחה"פ וכנ"ל- אני חוזר על זה שוב כי המדובר הוא על המוצרים בכשרות שארית ישראל ולא על המוצרים בכשרות הרב רובין והרב מחפוד.
סויה ומוצריו- טבעול מיוצר לאחה"פ המוצרים לא!!!
זוגלובק עם הכיתוב מיוצר לאחה"פ הכל לאחה"פ.
מוצרי אשבול כולם מחיטה שלא רחוצה ואפשר להשתמש בהם ללא שום חשש.
מגדניית קצבורג ירושלים עפ"י מה שפרסמה ביתד נאמן ע"י בעלי המאפייה, כי הכל מקמח שנטחן לאחה"פ ללא חשש חמץ שעבר עליו הפסח.
ברשת יש הגיעו עוגיות מיני של כרמית בקופסת פלסטיק 600 גר' ועליהם הכיתוב נאפה לאחה"פ מקמח שנטחן לאחר הפסח.
הקישקע של בשר הקר בהשגחת בד"ץ שארית ישראל מכיל רכיבים שנמכרו במכירת חמץ כדת וכדין! עם שטר מכירה מגובה בחוק כדרישת מרן הגרי"ש אלישיב זצוק"ל זיע"א.
הבהרה- גם בשמרים יבשים אין שום חשש וכל ההודעות ע"י גורמים שונים הם טפשות, על ציפוי של השמרים.
 

מבקש

משתמש רגיל
שימו לב, ראיתי כבר שני מוצרים שכתוב עליהם (אחד עם מדבקה גדולה) נאפה לאחר הפסח תשעה, ומשום מה המוצרים שווקו בדיוק עכשיו.
 

יהודי

משתמש ותיק
פרט לשאלה מצד חמץ שנמכר, באריזות ישנות [פרט לכך שהמוצר אינו טרי בעליל] ישנה בעיה לעיתים של תולעים.
 

אריך

משתמש ותיק
אה! אשריכם ישראל. מחמירים בספק ספק ספיקא של איסור דרבנן.
 

אריך

משתמש ותיק
איני מתכוין לאף אחד מהת"ח הכותבים כאן, שבודאי מבוררים אצלם הצדדים השונים, מה הטעם להחמיר, ומה המשקל של הדבר הזה בהלכה. רק הנני מלין על תופעת ההחמרה הזו שהתפשטה כאש בשדה חיטים, בין עמי הארץ בדרגות שונות, ובין נשים וילדים, אשר המשותף לכמעט כולם הוא שאינם יודעים מה הנידון, מי נגד מי, למה לא לסמוך על המכירה, ומי מרבותינו נהג בחומרה זו.
ועוד נקודה חשובה: לא נוהגים בחומרה זו ב"משקל החסידות" אלא לוקחים אותה עד הסוף כאילו אינה חומרה אלא חיוב, והלא דבר שמותר מעיקר הדין יש אופנים שמקילים בהם, ויש עוד שיקולים שצריכים להכנס לתמונה, (כגון רעבון של בני משפחה, להטריח מישהו לקנות במקום רחוק, לבייש מישהו שהביא מאכל ולא אוכלים ממנו (מעשים שאני יודע מהם) וכן על זה הדרך).
אני משתדל לחנך את בני הגדול שנוטה ל"פרום" ול"חומרות", שאין לי שום בעיה שיחמיר, אך בתנאי שיפתח קודם את המ"ב וילמד את הענין. תחמיר, אבל כמו ת"ח ולא כמו עם הארץ.
 

יהודי

משתמש ותיק
היסוד הוא שצריך דעת, וללא דעת הרבה בעיות צצות ועולות.
 

כבוד שמים

משתמש ותיק
מאידך גיסא, אדם האחראי על האכלת ציבור או עורך שמחה אינו יכול להשתמש בטענות אלו שזה ספק ספק ספיקא של איסור דרבנן ביחס לאחרים, ובפרט אם הוא מוחזק למחמיר בענייניו ואנשים שרוצים להחמיר בזה יסמכו עליו בלי לשאול. כיון שזה לא תרבותי לכפות את דעתי המזלזלת בהקפדה זו או אחרת, על ידידי שאינו סבור כמוני.
 

יהודי

משתמש ותיק
א' הדברים היותר מגוחכים הוא שאנשים נפגעים שלא אוכלים בשמחות שלהם אע"פ שהם לא מתחשבים ברמת הכשרות בו נוהג אותו א' שלא אוכל [הדבר מגיע מכך שאותם לא אכפת להם כלל מהשני והעיקר שאותם יכבדו וד"ל].
 

כותר

משתמש ותיק
יהודי אמר:
א' הדברים היותר מגוחכים הוא שאנשים נפגעים שלא אוכלים בשמחות שלהם אע"פ שהם לא מתחשבים ברמת הכשרות בו נוהג אותו א' שלא אוכל [הדבר מגיע מכך שאותם לא אכפת להם כלל מהשני והעיקר שאותם יכבדו וד"ל].
אני מבין מי שנפגע, הוא מרגיש שהוא והקפדתו בשמירת תורה ומצוות נחשבים בעיני ה'מחמיר' רק כסוג ב' ורמה פחותה.
האמת שיש מחמירים שהם ענוים, והם מדברים בגובה העינים בלי שום התנשאות. הם נותנים לשני שפחות מחמיר הרגשה שהוא שווה בין שווים. ומצניעים את חומרותיהם מחשש יוהרא.
 

חכמת שלמה

משתמש ותיק
ישנו קו בקול הלשון של יהודי בשם הרב חיים כץ (036171444) שמדבר ע"ז הרבה ומעדכן אחרי פסח די מס' שעות וכן מדבר שם הרבה על מסעדות ובתי מלון וכדו'.
האם יש למישהו מידע מיהו היהודי הזה? איפה הוא גר? והאם אפשר לשוחח איתו בטלפון?
תודה רבה
 

נפתולי

משתמש ותיק
מדובר בגאון הגדול ר' חיים כץ ראש בית הוראה בעיר חיפה.
אין לי את הטלפון האישי שלו, אבל יש לו כתובת מייל והוא שולח גם לרשימת תפוצה עדכונים שוטפים מיד עם צאת החג.
להצטרפות לרשימת התפוצה: [email protected]
 

סבא

משתמש ותיק
נפתולי אמר:
מדובר בגאון הגדול ר' חיים כץ ראש בית הוראה בעיר חיפה.
אין לי את הטלפון האישי שלו, אבל יש לו כתובת מייל והוא שולח גם לרשימת תפוצה עדכונים שוטפים מיד עם צאת החג.
להצטרפות לרשימת התפוצה: [email protected]
כמדומני שבאמשינוב [שלקחו את החומרא הזו בכל הרצינות] סומכים עליו.
 
חלק עליון תַחתִית