כבוד @אמונת אומן
אשמח מאוד לביאורך בכמה עניינים קשים שנתקלתי בהם אתמול.
ישבתי בביהמ"ד חסידי, והיה מונח של על השולחן ספר עב כרס (כ600 עמודים) העוסק בענייני שבת.
פתחתי, כי רציתי קצת לנשום אווירה חסידית, ומה ראיתי שם? -
יש שם נידון שלם האם לאכול את הקוגע"ל אחרי הטשולנט או לפני הטשולנט, ומובא בשם אדמו"ר כל שהוא, שראה מישהו אוכל את הקוגע"ל לפני הטשולנט, ואמר לו שלא יצא יד"ח וצריך לחזור ולאכול אחרי זה פעם נוספת!
כתוב שם שיש היכל שלם בשמים למי שאוכל קוגע"ל בשבת!
האם ידעת איך מכינים את המאכל הקדוש והמהולל "ביצה עם בצל"? אוהו כמה פרטי דינים, למשל: חותכים את הבצל לשנים, מניחים את החצי על מקום החיתוך וכו' וכו'.
כתוב שם שהמתכון לקוגע"ל איטריות מגיע מהר סיני!!! (רח"ל).
הוא מביא מקורות וציטוטים. ואני בטוח שהמקורות אינם נכונים, כי לא יעלה על ליבי לתלות באנשים גדולים דברים אלו.
[אפרורפו מה שכתבת 'היכן כתוב בתורה', אז אולי תמצא לי מקור כל שהוא לכל העניינים הללו].
אשמח מאוד לביאורך בכמה עניינים קשים שנתקלתי בהם אתמול.
ישבתי בביהמ"ד חסידי, והיה מונח של על השולחן ספר עב כרס (כ600 עמודים) העוסק בענייני שבת.
פתחתי, כי רציתי קצת לנשום אווירה חסידית, ומה ראיתי שם? -
יש שם נידון שלם האם לאכול את הקוגע"ל אחרי הטשולנט או לפני הטשולנט, ומובא בשם אדמו"ר כל שהוא, שראה מישהו אוכל את הקוגע"ל לפני הטשולנט, ואמר לו שלא יצא יד"ח וצריך לחזור ולאכול אחרי זה פעם נוספת!
כתוב שם שיש היכל שלם בשמים למי שאוכל קוגע"ל בשבת!
האם ידעת איך מכינים את המאכל הקדוש והמהולל "ביצה עם בצל"? אוהו כמה פרטי דינים, למשל: חותכים את הבצל לשנים, מניחים את החצי על מקום החיתוך וכו' וכו'.
כתוב שם שהמתכון לקוגע"ל איטריות מגיע מהר סיני!!! (רח"ל).
הוא מביא מקורות וציטוטים. ואני בטוח שהמקורות אינם נכונים, כי לא יעלה על ליבי לתלות באנשים גדולים דברים אלו.
[אפרורפו מה שכתבת 'היכן כתוב בתורה', אז אולי תמצא לי מקור כל שהוא לכל העניינים הללו].