סקר בבדיקת המזון

כאשר בודקים לתולעים האם אתה מצאת תולעים/חרקים וכו? סקר זה על תבלינים אבקת בצל, פפריקה מתוקה וכו

  • יותר מ1 ב10 פעמים שבדקתי

    קולות: 2 7.1%
  • יותר מ1 ב20 פעמים שבדקתי

    קולות: 0 0.0%
  • יותר מ1 ב30 פעמים שבדקתי

    קולות: 0 0.0%
  • יותר מ1 ב40 פעמים שבדקתי

    קולות: 0 0.0%
  • יותר מ1 ב50 פעמים שבדקתי

    קולות: 2 7.1%
  • יותר מ1 ב100 פעמים

    קולות: 1 3.6%
  • פחות מ1 ב100 פעמים

    קולות: 5 17.9%
  • אף פעם

    קולות: 18 64.3%

  • סה"כ בוחרים
    28

יעקב מעיין

משתמש רגיל
שמתי לב שאני לא מוצא אף פעם תולעים/חרקים כאשר אני בודק דברים מסויימים במטבח. לדוגמא, אני לא מצאתי אף פעם תולעת בקשיו או בתבלינים. רציתי לשמוע מנסיון שלכם.
 

בשלמא

משתמש ותיק
יעקב מעיין אמר:
שמתי לב שאני לא מוצא אף פעם תולעים/חרקים כאשר אני בודק דברים מסויימים במטבח. לדוגמא, אני לא מצאתי אף פעם תולעת בקשיו או בתבלינים. רציתי לשמוע מנסיון שלכם.
אם אתה תמיד קונה תוצרת איכותית ומאחסן כראוי בתנאים טובים, הרי זה יתכן.
אבל רוב האנשים סתם לא יודעים מה לחפש ומה למצוא, וממילא אף פעם לא רואים כלום.
צריך לעשות שימוש לזה

 
 

יעקב מעיין

משתמש רגיל
פותח הנושא
בשלמא אמר:
יעקב מעיין אמר:
שמתי לב שאני לא מוצא אף פעם תולעים/חרקים כאשר אני בודק דברים מסויימים במטבח. לדוגמא, אני לא מצאתי אף פעם תולעת בקשיו או בתבלינים. רציתי לשמוע מנסיון שלכם.
אם אתה תמיד קונה תוצרת איכותית ומאחסן כראוי בתנאים טובים, הרי זה יתכן.
אבל רוב האנשים סתם לא יודעים מה לחפש ומה למצוא, וממילא אף פעם לא רואים כלום.
צריך לעשות שימוש לזה
תודה רבה. אני כן קונה תבלינים בהשגחת הבד"ץ. אבל כתוב עליהם "יש לבדוק לפני השימוש". נראה לי שהם מאוחסנים טוב (איך אני אדע מה קורה במחסן) האם מניסיון שלך אתה מוצא תולעים בכאלה.
 
 

בשלמא

משתמש ותיק
יעקב מעיין אמר:
בשלמא אמר:
יעקב מעיין אמר:
שמתי לב שאני לא מוצא אף פעם תולעים/חרקים כאשר אני בודק דברים מסויימים במטבח. לדוגמא, אני לא מצאתי אף פעם תולעת בקשיו או בתבלינים. רציתי לשמוע מנסיון שלכם.
אם אתה תמיד קונה תוצרת איכותית ומאחסן כראוי בתנאים טובים, הרי זה יתכן.
אבל רוב האנשים סתם לא יודעים מה לחפש ומה למצוא, וממילא אף פעם לא רואים כלום.
צריך לעשות שימוש לזה
תודה רבה. אני כן קונה תבלינים בהשגחת הבד"ץ. אבל כתוב עליהם "יש לבדוק לפני השימוש". נראה לי שהם מאוחסנים טוב (איך אני אדע מה קורה במחסן) האם מניסיון שלך אתה מוצא תולעים בכאלה.
ברור שההכשר אינו שום פרמטר לאיכות
אם התבלין היה במקום של חום ולחות (מרכז הארץ) עם חור קטן פתוח ימצאו בו חרקים באמצע הקיץ.
מאידך אם זה נשמר היטב בחנות, והגיע הביתה נפתח ומוחזק במקרר לא תמצא בו חרקים 
 
 

דחד יומא

משתמש ותיק
בעבר היה ביתד נאמן במדור הקו החם, כתבה על אשה שקנתה תבלינים של בד"ץ ולא בדקה ותיבלה בהם כמות מכובדת של עופות, ורק לאחר התיבול שמה לב שצריך לבדוק והתבוננה בתוך החבילה וראתה הרבה זבובונים וכדו'.
אך אני אישית מעולם לא ראיתי אם כי אינני בודק כל פעם אלא מידי פעם כעין בדיקת מדגם.
 

חייל של הרבי

משתמש ותיק
בד"כ בתבלינים שונים מאותו מפעל, כותבים את אותו כיתוב של הוראות הבדיקה, על אף שיכול להיות הבדל.
כדאי להתקשר לוועד הכשרות ולשאול 'איך בודקים תבלין פלוני', ולגלות שכל תבלין הוא שונה. יש כאלה שצריך לשטח על משטח לבן ולבדוק היטב, יש כאלה שמספיקה התבוננות שטחית, ויש כאלה שאין צורך בבדיקה, על אף הכיתוב (כמו פלפל שחור).
 

שאר לעמו

משתמש ותיק
בתבלינים שמניחים בהקפאה אין בעיות.
בפיצוחים, בקשיו בפרט, מצאתי ומצאתי, גם באלו שנחשבים באיכות גבוהה. רימה זעירה יותר מצויה, תולעים פחות, אבל קיים. ולבדוק חייבים אחד אחד.
כך כדאי לבדוק אפילו גרעינים שחורים. וגם שקדים בקליפה (קלויים ולא קלויים).
איך בד"ץ עדה"ח נותן הכשר לקשיו מצופה שוקולד אינני מבין (וגם לקשיו מצופה צימוקים).
 
שאר לעמו אמר:
ולבדוק חייבים אחד אחד.
אני מאוד דל בתחום ההלכה, אבל ברור לך שזה שלעיתים ימצא כן זה בהכרח אומר שיש חיוב לחוש לכך וא"א לסמוך על רוב או סתמא ולאכול? אין גדרים לחששות? <אולי זה הטעם של העדה"ח>.
 

שאר לעמו

משתמש ותיק
זה מיעוט המצוי.
ומי שנפגש בזה לעיתים לא רחוקות (לא ציינתי דברים אחרים אלא קשיו בעיקר), קשה להשתכנע בכך. אינני יודע אם אפשר לסמוך על רוב.
 

חייל של הרבי

משתמש ותיק
יש כמה דעות מה נקרא 'מיעוט המצוי'.

יש דעה די רווחת שעשירית.

אבל יש גם דעה שאפי' מיעוט קטן ביותר, אם הוא מצוי תמיד אז הוי מיעוט המצוי (למשל שבירק פלוני יש בין 0.1 ל0.3 אחוזי נגיעות, אבל אף פעם לא קורה שהוא באפס אחוז ממש, אפילו לא במשווקים האיכותיים). וכך היא דעת הרב וואזנר זצ"ל, כמדומני.

והנפק"מ של 'מיעוט המצוי' הוא שלכתחילה חובה לבדוק, ובדיעבד אם בושל/נאפה באופן שלא ניתן לבדקו כבר, וכן שזה באופן שאם היה שם חרק אז אולי נתמעך, 
אזי אם נשאר (באריזה) עוד מהמאכל הטעון בדיקה, חובה לבדוק את מה שנשאר, ואם נקי, ניתן לאכול מהתבשיל. ואם לא נשאר מהאריזה, ניתן לאכול ללא בדיקה, בדיעבד. 

משא"כ 'מוחזק כנקי' שאין חובת בדיקה. 
ומשא"כ 'מוחזק בנגיעות' שאף בדיעבד אסור לאכול. 
 

זאת ועוד

משתמש ותיק
יעקב מעיין אמר:
שמתי לב שאני לא מוצא אף פעם תולעים/חרקים כאשר אני בודק דברים מסויימים במטבח. לדוגמא, אני לא מצאתי אף פעם תולעת בקשיו או בתבלינים. רציתי לשמוע מנסיון שלכם.

פעם לידי מצא מישהו תולעת בקשיו.... וידוע לי על עוד מקרים שאנשים מצאו...
 

mashav

משתמש רגיל
תולעים בקשיו מצאתי מלא, וגם בגרעינים שחורים.
אבל תבלינים בדקתי מאות! חבילות ומעולם לא מצאתי, מהרבה חברות ובהרבה זמנים.
לדעתי ההוראה לבדוק תבלינים היא טעות גמורה, וגם אם מישהו פעם מצא זה לא סיבה לבדוק תמיד, כמובן שתמיד טוב להסתכל על כל דבר שאוכל כמבואר בח"א אבל לא צריך לבדוק.
 

ירמיה

משתמש ותיק
mashav אמר:
תולעים בקשיו מצאתי מלא, וגם בגרעינים שחורים.
אבל תבלינים בדקתי מאות! חבילות ומעולם לא מצאתי, מהרבה חברות ובהרבה זמנים.
לדעתי ההוראה לבדוק תבלינים היא טעות גמורה, וגם אם מישהו פעם מצא זה לא סיבה לבדוק תמיד, כמובן שתמיד טוב להסתכל על כל דבר שאוכל כמבואר בח"א אבל לא צריך לבדוק.
מה בדיוק מצאת בקשיו? איך זה נראה?

 
 

שניאור

משתמש ותיק
יעקב מעיין אמר:
שמתי לב שאני לא מוצא אף פעם תולעים/חרקים כאשר אני בודק דברים מסויימים במטבח. לדוגמא, אני לא מצאתי אף פעם תולעת בקשיו או בתבלינים. רציתי לשמוע מנסיון שלכם.
היית צריך להבדיל בסקר בין תבלינים לקשיו, כי בתבלינים אני מקפיד לקנות רק אלו שעוד לא התיישנו על המדפים וכמעט אף פעם לא מוצא כלום [אפילו לא חשד למשהו], בקשיו גם טרי מוצאים הרבה חשדות וסימנים של תולעים, ומפעם לפעם מוצאים גם תולעים ממש.
 

mashav

משתמש רגיל
שניאור אמר:
יעקב מעיין אמר:
שמתי לב שאני לא מוצא אף פעם תולעים/חרקים כאשר אני בודק דברים מסויימים במטבח. לדוגמא, אני לא מצאתי אף פעם תולעת בקשיו או בתבלינים. רציתי לשמוע מנסיון שלכם.
היית צריך להבדיל בסקר בין תבלינים לקשיו, כי בתבלינים אני מקפיד לקנות רק אלו שעוד לא התיישנו על המדפים וכמעט אף פעם לא מוצא כלום [אפילו לא חשד למשהו], בקשיו גם טרי מוצאים הרבה חשדות וסימנים של תולעים, ומפעם לפעם מוצאים גם תולעים ממש.

מסכים עם דבריך.
 

אריק

משתמש ותיק
יעקב מעיין אמר:
שמתי לב שאני לא מוצא אף פעם תולעים/חרקים כאשר אני בודק דברים מסויימים במטבח. לדוגמא, אני לא מצאתי אף פעם תולעת בקשיו או בתבלינים. רציתי לשמוע מנסיון שלכם.
האפרסק מושלם ונראה מעולה אך בפנים יש הפתעה מדהימה
[youtube]-BXG0PAPbeo[/youtube]
 

והאר עינינו

משתמש ותיק
יעקב מעיין אמר:
שמתי לב שאני לא מוצא אף פעם תולעים/חרקים כאשר אני בודק דברים מסויימים במטבח. לדוגמא, אני לא מצאתי אף פעם תולעת בקשיו או בתבלינים. רציתי לשמוע מנסיון שלכם.

גם אני הק' מצאתי לא פעם בקשיו סימני חרקים רואים שזה אכול לא שבור אלא אכול ממש מנהרות מסתובבות ופירורים וקורים
גם בגרעינים שחורים מצוי מאד וכן מצוי בבוטנים
בפיסטוקים לאחרונה מצוי מאד פגמים חום כהה בראש האגוז אך זה לא נראה כנגיעות אלא כפגם בפרי
לגבי מה שהעלו על קשיו מצופה וכן בוטנים מצופים על מה סומכים יש להם בזה הוראות מחמירות של איכות מדרגא א' ועושים בדיקות מדגמיות על כל שק לוודא שהכל בסדר ואז יש על מה לסמוך (אמנם יש מדקדקים שאינם רוצים לסמוך ע"כ)
 

אריק

משתמש ותיק
mashav אמר:
תבלינים בדקתי מאות! חבילות ומעולם לא מצאתי, מהרבה חברות ובהרבה זמנים.
לדעתי ההוראה לבדוק תבלינים היא טעות גמורה, וגם אם מישהו פעם מצא זה לא סיבה לבדוק תמיד, כמובן שתמיד טוב להסתכל על כל דבר שאוכל כמבואר בח"א אבל לא צריך לבדוק.

דחד יומא אמר:
בעבר היה ביתד נאמן כתבה על אשה שקנתה תבלינים של בד"ץ ולא בדקה ותיבלה בהם כמות מכובדת של עופות, ורק לאחר התיבול שמה לב שצריך לבדוק והתבוננה בתוך החבילה וראתה הרבה זבובונים וכדו'.
 

mashav

משתמש רגיל
יתכן שהיתה כתבה וגם יכול להיות שאשה אחת היו לה זבובים וכו'.
אבל זה לא הופך את זה אפילו קרוב למיעוט המצוי, אני בדקתי מאות רבות של חבילות בעצמי ולא היה בהם מעולם כלום!
אולי בתעשייתי מצוי לא בחבילות הקטנות.
 
חלק עליון תַחתִית