נורי הוא בעצם נייר אצות...
ישנן שתי בעיות כשרות בסיסיות עם גליונות נורי. האחת היא הזיהום האפשרי של טעמים, והשני הוא קיום אפשרי של חרקים.
...
זה לא היה קל לנסות להגיע לתחתית זה אבל, לאחר פנייה כמה מומחים בנושא, נראה כי ישנם שלושה סוגים של גיליונות נורי. ראשית, יש Yaki Nori, סוג המשמש סושי. זהו נורי קלוי שאין לו טעמים נוספים, ומאחר שהוא קלוי, צריך להיות גם דאגה פחות חרקים. שנית, יש Ajitsuke נורי... זה אף פעם לא משמש סושי ולא יכול להיות כשר.
יש גם סדינים נורי טרי, אשר לעתים קרובות שורץ חרקים, כך צרכנים כשרים צריך להימנע ממנו. כמה חנויות סושי להשתמש Nori טרי קפוא.
...
הדאגה העיקרית לנורי היא דגים לא סרטניים או סרטנים. נורי הוא מוצר ירקות, כמו כל הירקות, זה חייב להיות בדק עבור חרקים. הפולשים החרקים הנפוצים ביותר הם סוס ים ומיני שרימפס. בהתאם לזמן של השנה שיטת הקציר מסוים, רמות התפשטות יכול להשתנות. בדיקת נורי היא קשה יותר מאשר מוצרי ירקות אחרים, מאחר שלא מסתכלי רק על החיצוני או ירק שלם, אלא שכבות מרובות של סדינים דקים וקלוים, שבו דגים לא כשרים או סרטנים יכול להסתתר.
רוב החברות מסתמכות על עיניים אלקטרוניות (לייזרים) כדי לחפש נגעי חרקים, ואיכות הבדיקה תלויה במדינה. השגחות רבות מסתמכים על מערכת לייזר זו, אך לאחרונה, השגחה גדולה שעובדת עם נורי הוציא התראה, כי הם לא עומדים מאחורי הכשר שלהם על כל הסדינים נורי, בשל רמות גבוהות של התפשטות חרקים. עכשיו יש להם משגיחים במפעלים בודקים את נורי, והם מאשרים רק ייצורים ספציפיים. המטרה שלהם היא כדי שהמשגיח יקבע כמה יעיל יותר הם צריכים לעשות את לייזרים, כך שהם יכולים, שוב, להיות נוח להסתמך על מערכת הלייזר.
בסופו של דבר, מומלץ מאוד לקנות נורי עם הכשר מהימן. אם זה לא אפשרי, אפשר להשתמש בו, בתנאי שאתה בודק את החרקים על ידי אור טוב, חזק. זכור להסתכל בין כל שכבה!