כשרות המאכל הסיני 'סושי'

אב בבינה

משתמש ותיק
פעלעד אמר:
ביררתי היום עוד קצת, והבנתי מאחד המומחים שכהיום יש דרך לייצר אצות כשרות לגמרי ונקיים לגמרי מחרקים ע"י שמשתמשים באצות שגדלו בבריכה ולא בים.
אח"כ בדקתי בספר תולעת שני ח"ב (עמ' קמ"א) של הרב רווח, והוא כותב שם שקשה ביותר לאדם רגיל לבדוק את דפי האצות לבד בפרט אם מדובר בכמות, אא"כ מדובר במומחה גדול אבל גם זה בדיעבד, והאצות הגדילות בבריכות הם נקיים לגמרי.

בהמשך דברתי שוב עם משגיחי הרב רובין, והם מסרו לי שהאצות שלהם אינם גדילות בבריכות אלא בים הפתוח, ואופן ההכשרה שלהם הוא ע"י בדיקה ידנית של משגיח בתוספת בדיקת מכונת לייזר.
איני יודע איך להתייחס לממצא זה, כי איני יודע עד כמה אפשר לסמוך שהאצות נקיים אם מקורם נגוע ביותר ורק המשגיח בודק, כי לפי מה שהרב רווח כותב בספרו, הרי שכמעט ואין מצב שלא נדבקים סרטנים קטנים וטפילים ואלו נשארים בשלימותם בתוך הדפיס ואינם נראים, הוא כותב שהוא בדק במפעל בסין עם עין אללקטרונית שאמורה לזהות לכלוך או גוף זר באצות, והגדיר את הרגישות הכי גבוה של העין, ובכל זאת העין מצאה רק סרטנים גדולים, אך סרטנים קטנים עברו בשלימותם בלי בעיה.
השאלה האם להרב רובין מכשור יותר חזק או שהוא סומך על אופן הבדיקה הזאת וזהו.

למישהו יש אולי במקרה את מספר הטלפון של הרב שניאור זלמן רווח?
המכון למצוות התלויות בארץ, ת.ד. 176 אלעד 4081003, טל': 03-9030580.
 

אלכס

משתמש ותיק
פעלעד אמר:
ביררתי היום עוד קצת, והבנתי מאחד המומחים שכהיום יש דרך לייצר אצות כשרות לגמרי ונקיים לגמרי מחרקים ע"י שמשתמשים באצות שגדלו בבריכה ולא בים.
אח"כ בדקתי בספר תולעת שני ח"ב (עמ' קמ"א) של הרב רווח, והוא כותב שם שקשה ביותר לאדם רגיל לבדוק את דפי האצות לבד בפרט אם מדובר בכמות, אא"כ מדובר במומחה גדול אבל גם זה בדיעבד, והאצות הגדילות בבריכות הם נקיים לגמרי.

בהמשך דברתי שוב עם משגיחי הרב רובין, והם מסרו לי שהאצות שלהם אינם גדילות בבריכות אלא בים הפתוח, ואופן ההכשרה שלהם הוא ע"י בדיקה ידנית של משגיח בתוספת בדיקת מכונת לייזר.
איני יודע איך להתייחס לממצא זה, כי איני יודע עד כמה אפשר לסמוך שהאצות נקיים אם מקורם נגוע ביותר ורק המשגיח בודק, כי לפי מה שהרב רווח כותב בספרו, הרי שכמעט ואין מצב שלא נדבקים סרטנים קטנים וטפילים ואלו נשארים בשלימותם בתוך הדפיס ואינם נראים, הוא כותב שהוא בדק במפעל בסין עם עין אללקטרונית שאמורה לזהות לכלוך או גוף זר באצות, והגדיר את הרגישות הכי גבוה של העין, ובכל זאת העין מצאה רק סרטנים גדולים, אך סרטנים קטנים עברו בשלימותם בלי בעיה.
השאלה האם להרב רובין מכשור יותר חזק או שהוא סומך על אופן הבדיקה הזאת וזהו.

למישהו יש אולי במקרה את מספר הטלפון של הרב שניאור זלמן רווח?
לא הבנתי אותך
לפי מה שכותב הרב ויא אצות טריות אומנם נגועות במיוחד אבל אין בעיה מיוחדת לבודקם, וכל הבעיה היא לאחר ייבושם לדפים.
ואם הרב רובין מייצר מתחילת התהליך כשהאצות עדיין טריות אין שום צורך במיכשור שעליו מדבר הרב רווח שמנסה לאתר חרקים אחרי ההפיכה לדפים
 

אחד התלמידים

משתמש ותיק
קבלתי מעוד מומחה, עם יותר נסיון בתחום הזה.
יש חרקים באצות. זה תלוי במקום עשייתו והזמן בשנה.

גם רובם סרטנים, אשר רוב האנשים אינם רגילים לזהות. פעמים רבות הם שקופים נגד הרקע הירוק.

אישית, אני לא רואה איך אפשר לבדוק אותם במסעדה בלחץ, אבל עכ"פ לפחות הם מסתכלים עליו. על ייצורים גדולים הם רק בודקים דוגמאות [כמו בחסה]. המשגיח בודק דגימות (על פי דרישות הרב המכשיר) ומאשר. במסעדה הם בודקים כל עלה בודד (חסה, כרוב, כוסברה, אצות) - מניסיוני.
 

הראני

משתמש ותיק
אחד התלמידים אמר:
קבלתי מעוד מומחה, עם יותר נסיון בתחום הזה.
יש חרקים באצות. זה תלוי במקום עשיית...לה בודד (חסה, כרוב, כוסברה, אצות) - מניסיוני.
לא הובנת, מה זה במסעדה הם בודקים על עלה בודד מנסיוני.
מי זה הם? באיזו מסעדה?
 

אחד התלמידים

משתמש ותיק
הראני אמר:
לא הובנת, מה זה במסעדה הם בודקים על עלה בודד מנסיוני.
מי זה הם? באיזו מסעדה?
הכוונה שהנוהל של הכשרים במסעדות הוא לבדוק כל עלה ועלה, שלא כמו במפעל שסומכים על מדגם. והוא כתב כל זה מנסיון שלו בתחום.
יש רק להעיר שהנסיון שלו בארה"ב, ויתכן שבא"י קצת אחרת.
 

פעלעד

משתמש ותיק
פותח הנושא
מי אמר שהם בודקים במסעדה? אני הבנתי שיש להם ליין יצור עצמי עם ההשגחה של רובין, לא מסתבר שבמסעדה עצמה הם בודקים, הוא הרי אמר לי שהם בודקים גם במכונת לייזר.

ולענין מה ששאל 'אלכס', לא יודע מה הרב וויא כתב בעבר, גיסי דיבר איתו לאחרונה והוא אמר לו שקשה עד בלתי אפשרי לבדוק כראוי אצות גם כשהם טריים וגם אח"כ, לכן הפתרון הטוב ביותר ואולי היחיד הראוי באמת הוא לקחת מבריכות נקיות.

גם הרב רווח כותב שזה קשה ביותר לבדוק ושמנסיונו גם עין אלקטרונית לא מזהה את הסרטנים הקטנים.

שלחתי שאלה להרב רוווח מה דעתו למידע שמסרו לי מהרב רובין, האם לפי נסיונו ניתן לבדוק כראוי באופן כזה, בע"ה כשיהיו לי תשובות אשתף אתכם כאן.
 

אלכס

משתמש ותיק
פעלעד אמר:
מי אמר שהם בודקים במסעדה? אני הבנתי שיש להם ליין יצור עצמי עם ההשגחה של רובין, לא מסתבר שבמסעדה עצמה הם בודקים, הוא הרי אמר לי שהם בודקים גם במכונת לייזר.

ולענין מה ששאל 'אלכס', לא יודע מה הרב וויא כתב בעבר, גיסי דיבר איתו לאחרונה והוא אמר לו שקשה עד בלתי אפשרי לבדוק כראוי אצות גם כשהם טריים וגם אח"כ, לכן הפתרון הטוב ביותר ואולי היחיד הראוי באמת הוא לקחת מבריכות נקיות.

גם הרב רווח כותב שזה קשה ביותר לבדוק ושמנסיונו גם עין אלקטרונית לא מזהה את הסרטנים הקטנים.

שלחתי שאלה להרב רוווח מה דעתו למידע שמסרו לי מהרב רובין, האם לפי נסיונו ניתן לבדוק כראוי באופן כזה, בע"ה כשיהיו לי תשובות אשתף אתכם כאן.
א. מומלץ לכתוב את שם המשתמש בתוספת @ כגון @פעלעד שידע שדיברת אליו.
ב. זה מה שכתוב בספרו, מהדורה שביעית חדשה ומעודכנת תשע"ז, מה זה אומר? שכל חודש מתרעננות ההוראות?
 

פעלעד

משתמש ותיק
פותח הנושא
אלכס אמר:
ב. זה מה שכתוב בספרו, מהדורה שביעית חדשה ומעודכנת תשע"ז, מה זה אומר? שכל חודש מתרעננות ההוראות?
לגבי הרב וויא אני לא יודע
אני רק יודע מקרוב מלבד מהרב רווח, גם מרבני כשרויות גדולות בארה"ב, ביניהם גם הOU והרב ווייסמאנדל ממאנסי כמו ש@אחד התלמידים ציין לעיל ועוד רבנים שהתחקו אחר ייצור האצות, והתחקו אחר אצות עם הכשרים מכמה גופי כשרות, ובכולם נמצאו בעיות גדולות גם כאשר הם ניסו לייצר תהליך ייצור עצמי כשר, תבין מה זה שאפילו הOU לא הסכים להכשיר את זה.
ולדבריך זו לא אמורה להיות בעיה כלל לבדוק את האצות כשהן טריות...
 

אחד התלמידים

משתמש ותיק
פעלעד אמר:
מי אמר שהם בודקים במסעדה? אני הבנתי שיש להם ליין יצור עצמי עם ההשגחה של רובין, לא מסתבר שבמסעדה עצמה הם בודקים, הוא הרי אמר לי שהם בודקים גם במכונת לייזר.
אם זה שאלה על המומחה השני שהבאתי, לא נראה שהוא התייחס לההכשר של הרב רובין, אלא לנוהלים שהוא מכיר באופן כללי. שאם זה הכשר על מפעל מסתפקים במדגם, ואם הוא ברמת מסעדה בודקים כל עלה במסעדה. מסתבר שאם יש לההכשר ייצור ממפעל שהם סומכים עליו, הם אינם חוששים לבדוק במסעדה.
למעשה, אפשר להבין מבין השיטין של המומחה הנ"ל, שהוא אינו חושב שהבדיקה במסעדה מספקת, וכ"ש לא המדגם במפעל.
 

מוטי מוזס

משתמש רגיל
מי שמעונין הרב אברהם שלזינגר שליט"א מפקח הכשרות של בד"ץ חניכי הישיבות
מנסיוני האישי יש לו ידע מטורף ממש בכל התחומים באופן חד משמעי ובכל נושא
ומרן הגאב"ד הגר"מ גרוס שליט"א כידוע סומך עליו באופן מיוחד
ולגבי הרב לנדא כל מי שהיה באיירוע בכתר הרימון יודע שבמנות פתיחה לפני החופה יש שמה סושי
ובטוח הוא נתן לזה הכשר ואם כן אפשר לברר בגוף כשרות זו שיש לפי דעתי הרבה מה לסמוך שם
 

תיובתא

משתמש ותיק
פעלעד אמר:
משונה מאד מאד, התקשרתי למשרד של הרב לנדא, מי שענה שם בכשרות אומר שדגי הסלומון מגיעים מחו"ל ואין לו מושג אם מבריכות או לא.
אז מי כן אמור לדעת מה קורה שם בכשרות שלהם?
יש למישהו מספר של אחד בכשרות שכן יודע מה קורה שם?
אני התקשרתי לפני פחות משנה ג"כ, ואמרו לי חד משמעית שמקפידים על זה. תבקש את האחראי על אגף הדגים (או איך שלא קוראים לזה), המזכירות הכללית לא יודעת תמיד מה קורה.
 

פעלעד

משתמש ותיק
פותח הנושא
תיובתא אמר:
פעלעד אמר:
משונה מאד מאד, התקשרתי למשרד של הרב לנדא, מי שענה שם בכשרות אומר שדגי הסלומון מגיעים מחו"ל ואין לו מושג אם מבריכות או לא.
אז מי כן אמור לדעת מה קורה שם בכשרות שלהם?
יש למישהו מספר של אחד בכשרות שכן יודע מה קורה שם?
אני התקשרתי לפני פחות משנה ג"כ, ואמרו לי חד משמעית שמקפידים על זה. תבקש את האחראי על אגף הדגים (או איך שלא קוראים לזה), המזכירות הכללית לא יודעת תמיד מה קורה.
זה בסדר, כבר ביררתי מאז שכתבתי ונודע לי שסלומון כולם לוקחים כיום מבריכות כי מהים הפתוח זה יותר יקר משום מה.
 

אחד התלמידים

משתמש ותיק
מצאתי כתבה באנגלית ממועצת הרבנים דשיקגו. תגרמתי החלק על דפי נורי, בהשמטת חלקים שהם רק לרקע, או אינם קשורים להדיא להשאלה של חרקים [הוזכרו שם עוד חששות].
נורי הוא בעצם נייר אצות...
ישנן שתי בעיות כשרות בסיסיות עם גליונות נורי. האחת היא הזיהום האפשרי של טעמים, והשני הוא קיום אפשרי של חרקים.
...
זה לא היה קל לנסות להגיע לתחתית זה אבל, לאחר פנייה כמה מומחים בנושא, נראה כי ישנם שלושה סוגים של גיליונות נורי. ראשית, יש Yaki Nori, סוג המשמש סושי. זהו נורי קלוי שאין לו טעמים נוספים, ומאחר שהוא קלוי, צריך להיות גם דאגה פחות חרקים. שנית, יש Ajitsuke נורי... זה אף פעם לא משמש סושי ולא יכול להיות כשר.
יש גם סדינים נורי טרי, אשר לעתים קרובות שורץ חרקים, כך צרכנים כשרים צריך להימנע ממנו. כמה חנויות סושי להשתמש Nori טרי קפוא.
...
הדאגה העיקרית לנורי היא דגים לא סרטניים או סרטנים. נורי הוא מוצר ירקות, כמו כל הירקות, זה חייב להיות בדק עבור חרקים. הפולשים החרקים הנפוצים ביותר הם סוס ים ומיני שרימפס. בהתאם לזמן של השנה שיטת הקציר מסוים, רמות התפשטות יכול להשתנות. בדיקת נורי היא קשה יותר מאשר מוצרי ירקות אחרים, מאחר שלא מסתכלי רק על החיצוני או ירק שלם, אלא שכבות מרובות של סדינים דקים וקלוים, שבו דגים לא כשרים או סרטנים יכול להסתתר.

רוב החברות מסתמכות על עיניים אלקטרוניות (לייזרים) כדי לחפש נגעי חרקים, ואיכות הבדיקה תלויה במדינה. השגחות רבות מסתמכים על מערכת לייזר זו, אך לאחרונה, השגחה גדולה שעובדת עם נורי הוציא התראה, כי הם לא עומדים מאחורי הכשר שלהם על כל הסדינים נורי, בשל רמות גבוהות של התפשטות חרקים. עכשיו יש להם משגיחים במפעלים בודקים את נורי, והם מאשרים רק ייצורים ספציפיים. המטרה שלהם היא כדי שהמשגיח יקבע כמה יעיל יותר הם צריכים לעשות את לייזרים, כך שהם יכולים, שוב, להיות נוח להסתמך על מערכת הלייזר.

בסופו של דבר, מומלץ מאוד לקנות נורי עם הכשר מהימן. אם זה לא אפשרי, אפשר להשתמש בו, בתנאי שאתה בודק את החרקים על ידי אור טוב, חזק. זכור להסתכל בין כל שכבה!
לדברי ועד הכשרות דקנדה [COR], הם בדקו דפי נורי מהכשירים מהימנים, ומצאו אותם נקיים מחרקים. לא ידוע מאיזה הכשירים.
 

פעלעד

משתמש ותיק
פותח הנושא
תודה @אחד התלמידים, מה שהבאת כעת חשוב מאד, כי הם כותבים בציטוט שהבאת שהעין האלקטרונית מדובר בלייזר, ועד עתה הסתפקתי האם מכונת הלייזר שדיברו עליה בכשרות הרב רובין זה אותו דבר כמו מה שהרב רווח כותב, וכעת אני מבין שזה אותו דבר.

ראה בעמודים המצורפים מדברי הרב רווח בספרו תולעת שני עמ' קמ"א, הוא אומר שבדק בעצמו בעין האלקטרונית במצב הכי רגיש ששייך, ובכל זאת עברו סרטנים קטנים, ולכן בלי לתת ציונים להכשרים, אבל אם יש להשיג אצות מבריכות שהם נקיים מלכתחילה, אז לכאו' זה לא הכי מהודר לקחת אצות נגועים ולסמוך על בדיקה.

לעת עתה עוד לא קבלתי תשובה מהרב רווח.
 

קבצים מצורפים

  • תולעת שני ח''ב - אצות ים  3.jpg
    תולעת שני ח''ב - אצות ים 3.jpg
    96.8 KB · צפיות: 121
  • תולעת שני ח''ב - אצות ים  2.jpg
    תולעת שני ח''ב - אצות ים 2.jpg
    111.4 KB · צפיות: 121
  • תולעת שני ח''ב - אצות ים  1.jpg
    תולעת שני ח''ב - אצות ים 1.jpg
    99.3 KB · צפיות: 121

פעלעד

משתמש ותיק
פותח הנושא
בדקתי אצל העדה"ח, הם לא נותנים לעת עתה הכשר על סושי, לא במסעדות ולא בקייטרינג, רק בגלל בעיית האצות.
 

פעלעד

משתמש ותיק
פותח הנושא
בעקרון אתה צודק שהם צודקים, אבל יש אפשרות לעשות מאצות שגדלו בבריכה שהם נקיים לגמרי, כנראה זה מה שהרב לנדא עשה בסושי שהוא הכשיר.
אאבל אצל העדה יתכן שזה גם נושא השקפתי ולא רק נושא כשרותי...
 

סבא

משתמש ותיק
פעלעד אמר:
בעקרון אתה צודק שהם צודקים, אבל יש אפשרות לעשות מאצות שגדלו בבריכה שהם נקיים לגמרי, כנראה זה מה שהרב לנדא עשה בסושי שהוא הכשיר.
אאבל אצל העדה יתכן שזה גם נושא השקפתי ולא רק נושא כשרותי...
ובנושה ההשקפתי לא שייך לומר "והם צודקים"?
 

פעלעד

משתמש ותיק
פותח הנושא
זה נושא לנידון, אני בעקרון מכניע את כל כולי לעדה, אבל מעודי חקרתי כאחד שמגיע מארה"ב, מה כ"כ בהמי במאכל הזה, אחרי הכל זה פשוט שילוב מעניין של אורז עם דג וכדו', אז אחד הסביר לי כי זה דג נא כלומר דג חי ובגמ' רואים אלו סוגי אנשים אכלו מאכלים כאלו, אבל כיום חצי מהסושי זה דג מבושל או בכלל בלי דג כלל.
אני חושב שרק הסטיגמה של הרחוב גרם לזה להפוך למאכל בהמה, כי זה לא מאכל תאווה כמו פיצה כך לענ"ד.
 

אחד התלמידים

משתמש ותיק
פעלעד אמר:
בעקרון אתה צודק שהם צודקים, אבל יש אפשרות לעשות מאצות שגדלו בבריכה שהם נקיים לגמרי, כנראה זה מה שהרב לנדא עשה בסושי שהוא הכשיר.
אאבל אצל העדה יתכן שזה גם נושא השקפתי ולא רק נושא כשרותי...

דברתי השבועה עם עוד מומחה, שזה בתחום אחריותו. לדבריו אין דבר כזה של גידול אצות בבריכה. הם גדילים בים באופן טבעי, ונאספים בשיטות פרמיטיביות ע"י אנשים בסירות קטנות. וזהו קושי הגדול להשיג אצות נקיות.
לדעתו אופן היחיד לבטח שזה בסדר הוא ע"י טחינה היטב עד שלא נשאר שום בריה [יש לדון על ביטול איסור לכתחילה, אבל יש אופנים שזה מותר], וייבוש בתנור באופן שכל שרימפ הנמצא נחשב כאפר.
לא כולם עושים את זה, ויש הסומכים על בדיקתם. לדבריו זה אפשרי באופן עקרוני, אם תמצא שזה נקי. אבל זה לא כ"כ קל, משום שיתכן תמיד שיזדמנו אצות נגועות, למרות שלפני זה היה נקי, ויצטרך לפסול הרבה. וכמה הכשרים, גם מהכי טובים, נאלצו להחזיר ייצורים של אצות בהשגחותיהם אחר שנמצא בהם שרימפים קטנים.
לו עצמו היה מעשה, שיבואן שתמיד מקבל הכשר שלו אמר לו שהוא מביא אצות ורוצה הכשר. הוא אמר לו שאין לו בעיה, אבל שתדע שזה מאד בעייתי, ושלא כדאי להשקיע כסף בזה עד שתדעו שזה באמת נקי ואפשר להם לאשר אותו. היבואן אמר שהוא כבר הזמין את זה וא"א לו לחזור בכל אופן. הוא בדק ונאלץ לפסול אותו, והיה להיבואן הפסד של חמישים אלף דאלארים. אבל נתברר לו שהיבואן התחיל למכור אותו בלי רשות עם חותמת של הכשר שלו ועם חותמת של הרב ווייסמאנדל, וכנראה מספר לא מבוטל של אנשים נכשלו.
בכל זאת, הוא אומר שסוף סוף היום הנושא נכנס לתודעת נותני הכשרים, והוא מקווה שהיום אפשר לסמוך על הכשרים טובים.
 

HaimL

משתמש ותיק
פעלעד אמר:
לאחרונה נפתחה חנות של 'סושי' ליד ביתי, נושא את הכשרו של הרב רובין (למי שלא יודע, מדובר במאכל סיני המורכב מדגים למיניהם או ירקות עטופים באורז).
המאכל הסיני הזה הולך הרבה באמריקה אבל כאן בארץ כמעט ולא נכנס בציבור החרדי, בארה"ב מי שמכיר קצת את הנושא יודע שרכיב אחד בסושי בעייתי מאד מבחינה כשרותית, והוא ה'אצה' (באנגלית seaweed), זה מעין דף שחור שעוטפים בו את הסושי.
האצה הוא צמח שגודל בקרקעית הים, מייבשים את הצמח ויש שקולים אותו באש וכו' ועושים ממנו מה שעושים, הבעיה שנשארים בו שרצים שלמים שהופכים לגוש אחד עם התוצאה הסופית שנראית כמו שטיח שחור.
מן הסיבה הזאת ישנם כשרויות מהודרות בארה"ב שאינם מוכנים לתת על זה הכשר, מאידך ישנם כשרויות אחרות שכן מתירים סוגי אצה מסויימים וסומכים על צורה שונה של הכנת האצה שלטענתם אין בזה חשש. לי יש מכרים בחו"ל שמרשים לבני ביתם לאכול מן המאכל הזה רק בלי האצה, בדרך כלל ניתן להזמין גם בלי אצה בתוספת מחיר.

מה שמעניין אותי, שלא ראיתי בארץ כמעט את המאכל הזה, בוודאי לא בהכשר של העדה או של הרב לנדא, ואשמח לשמוע ממי שיודע מאיפה הרב רובין לוקח את האצה למסעדה שהוא מכשיר ומה דעתו על זה.

לא ידעתי שהוא סיני (כי הוא ידוע כמאכל יפני). מסתבר, שבמקורו הוא באמת מאכל סיני.
 

אחד התלמידים

משתמש ותיק
אחד התלמידים אמר:
קבלתי מומחה כשרות בארה"ב.
כנראה הכוונה לגיליונות נורי [Nori sheets ], שבאמת יש בהן חשש רצינית של תולעים.
לאחרונה הOU ניסו לעשות ייצור מיוחד (יחד עם הרב וויסמאנדל) ובסופו של דבר הם לא אישרו אותו. (כנראה באופן עקרוני זה היה אפשרי, אבל נדחה מחמת סיבוכים אחרים, אבל זה בהחלט לא היה פשוט).
בארה"ב יש גיליונות נורי מאושר על ידי הוולובר רב. אבל יש אומרים, שלמרות הסטנדרטים הגבוהים שלו, כשמדובר בתולעים וחרקים, אין לו הרבה מומחיות (אבל אני לא שמעתי הרבה על הפרטים לגבי זה). אני חושב שכל ההכשרים "המהדרין" בארה"ב משתמשים בגיליונות נורי בהשגחת הוולובר רב, אבל אין לי מידע ממקור ראשון.
אגב, זה אוכל יפני לא אוכל סיני.
לפי מה שנתברר לי לאחרונה יתכן שטעיתי במש"כ שזה היה הOU, ויתכן שזה היה הכשר מתחרה בשם OK. הרב וויסמאנדל הוי רב הפוסק של OK, בנוסף להכשר שלו, והם עבודים לעיתים קרובות ביחד.
 
 

HaimL

משתמש ותיק
אחד התלמידים אמר:
HaimL אמר:
לא ידעתי שהוא סיני (כי הוא ידוע כמאכל יפני). מסתבר, שבמקורו הוא באמת מאכל סיני.
https://tora-forum.co.il/viewtopic.php?f=46&t=1881#p18478

כן, גם אני חשבתי כמוך. עד שהסתכלתי שוב בוויקיפדיה
 

אב בבינה

משתמש ותיק
אחד התלמידים אמר:
לו עצמו היה מעשה, שיבואן שתמיד מקבל הכשר שלו אמר לו שהוא מביא אצות ורוצה הכשר. הוא אמר לו שאין לו בעיה, אבל שתדע שזה מאד בעייתי, ושלא כדאי להשקיע כסף בזה עד שתדעו שזה באמת נקי ואפשר להם לאשר אותו. היבואן אמר שהוא כבר הזמין את זה וא"א לו לחזור בכל אופן. הוא בדק ונאלץ לפסול אותו, והיה להיבואן הפסד של חמישים אלף דאלארים. אבל נתברר לו שהיבואן התחיל למכור אותו בלי רשות עם חותמת של הכשר שלו ועם חותמת של הרב ווייסמאנדל, וכנראה מספר לא מבוטל של אנשים נכשלו.
בכל זאת, הוא אומר שסוף סוף היום הנושא נכנס לתודעת נותני הכשרים, והוא מקווה שהיום אפשר לסמוך על הכשרים טובים.
הכוונה שהרב ווייסמנדל מכשיר את זה, או שהוא משתמש עם ההכשר בלי ידיעתו?
 

אחד התלמידים

משתמש ותיק
אב בבינה אמר:
אחד התלמידים אמר:
לו עצמו היה מעשה, שיבואן שתמיד מקבל הכשר שלו אמר לו שהוא מביא אצות ורוצה הכשר. הוא אמר לו שאין לו בעיה, אבל שתדע שזה מאד בעייתי, ושלא כדאי להשקיע כסף בזה עד שתדעו שזה באמת נקי ואפשר להם לאשר אותו. היבואן אמר שהוא כבר הזמין את זה וא"א לו לחזור בכל אופן. הוא בדק ונאלץ לפסול אותו, והיה להיבואן הפסד של חמישים אלף דאלארים. אבל נתברר לו שהיבואן התחיל למכור אותו בלי רשות עם חותמת של הכשר שלו ועם חותמת של הרב ווייסמאנדל, וכנראה מספר לא מבוטל של אנשים נכשלו.
בכל זאת, הוא אומר שסוף סוף היום הנושא נכנס לתודעת נותני הכשרים, והוא מקווה שהיום אפשר לסמוך על הכשרים טובים.
הכוונה שהרב ווייסמנדל מכשיר את זה, או שהוא משתמש עם ההכשר בלי ידיעתו?

מבואר בתגובתי הקודמת שהוא לא הכשיר, ונמכר עם חותמת שלו בלי רשות.
כפי הבנתי, היבואן חשב שהוא יקבל הכשר שלו, ושל המומחה שדברתי איתו, משום שהוא רגיל לקחת הכשר שלו, והדפיס אריזות עם החותמת והתחיל למכור עוד לפני האישור, בלי לקחת בחשבון שהאישור מבוסס על ידיעת המכשיר שהמוצר כשר, ורק הם מוסמכים לאשר את זה בסופו של דבר.
 

כותר

משתמש ותיק
פעלעד אמר:
מנהל ראשי אמר:
היתה תקופה חנות של סושי בכשרות של הרב לנדא במרכז רמונים בבני ברק.
אגב, מה שמה של החנות הנ"ל?
אני יום  אחד מילאתי את מקום המשגיח מטעם הרב לנדא, היא כנראה נסגרה מסיבה כלכלית. 
 
 

צבי500

משתמש ותיק
מצ''ב מה שנמצא בבדיקות של  אצות
 

קבצים מצורפים

  • IMG-20140702-WA0020.jpg
    IMG-20140702-WA0020.jpg
    66.4 KB · צפיות: 37
  • IMG-20140702-WA0021.jpg
    IMG-20140702-WA0021.jpg
    32.8 KB · צפיות: 37
  • IMG-20140702-WA0022.jpg
    IMG-20140702-WA0022.jpg
    32.5 KB · צפיות: 37
  • IMG-20140702-WA0023.jpg
    IMG-20140702-WA0023.jpg
    23.8 KB · צפיות: 37
  • IMG-20140702-WA0024.jpg
    IMG-20140702-WA0024.jpg
    31.4 KB · צפיות: 37

צבי500

משתמש ותיק
.. IMG-20140702-WA0025.jpg
 

קבצים מצורפים

  • IMG-20140702-WA0026.jpg
    IMG-20140702-WA0026.jpg
    46 KB · צפיות: 32
  • IMG-20140702-WA0027.jpg
    IMG-20140702-WA0027.jpg
    47.9 KB · צפיות: 32
חלק עליון תַחתִית