אני לא בטוח שהבנתי את שאלתך, אבל אם הבנתי נכון, אתה שואל: יש דבר שנקרא 'אחוזי ערלה' (כל פרי, כמה גדול הסיכוי שהוא יהיה ערלה אם יופק ללא השגחה. דבר שמשתנה מפרי לפרי מטבע הדברים). ויש פירות שאחוזי הערלה שלהם מאוד נמוכים, ואולי בפירות כאלה תוכל לסמוך גם השגחה שאינך נוהג לסמוך עליה. אם הבנתי נכון, אז לדעתי:
פרי שיש לו אחוז ערלה נמוך (כגון 0.8), עדיין יש חיוב לקנות עם הכשר (ע"פ ארגון כושרות).
ורק פרי שיש לו אחוז מאוד נמוך (מחצי אחוז ומטה), אין חיוב לקנות בהכשר, אבל מומלץ שכן (שוב ע"פ כושרות).
ולפי זה אולי תקל בפרי עם אחוז של 0.5 ומטה לקנותו בהכשר לא כ"כ טוב. כי הסברא שאתה מביא נשמעת נכונה, אבל לא יודע אם הייתי משחק עם זה כשיש חיוב מדינא לקנות בהכשר טוב, אולי רק כשאין חיוב אלא המלצה. מה אתה אומר?