מצאתי שתי תשובות לכאורה סותרות באתר 'דין' -
(הראשונה -) בישלתי מרק פרווה בסיר חלבי, עם רתיחת המים, הוספתי בטעות אבקת מרק בשרית, במקום פרווה לסיר. כנגד אבקת המרק יש פי שישים תערובת(רבע כפית כנגד סיר) מה דין התבשיל?
תשובה:
שלום רב
מה שיש פי שישים לא יעזור כאן, כיון שדבר שבא לטעם אפילו באלף אינו בטל. לכן, אם הסיר החלבי הוא בן יומו, כלומר התבשל בו חלב ב24 שעות האחרונות, המאכל אסור, אבל אם לא התבשל בו מאכל חלבי בזמן זה, וגם לא טיגנת בצל לבד בהתחלה [דבר חריף אפילו באינו בן יומו אוסר] המאכל כשר.ץ הסיר בכל מקרה טעון הגעלה.
בהצלחה
(השני' -) מה הדין להכין דגים עם אבקת מרק עוף בשרי ? ואם אסור מה הדין בדיעבד?
תשובה:
שלום רב.
אסור, ואם בישלם כבר והיה בהם רוטב, מכיון שהבשר התבטל בשישים מותר לאוכלם.
מקורות:
אסור כיון שיש בזה סכנה. ובדיעבד זה בטל בשישים, ואף שנחלקו בזה הפוסקים כפי שהביא הט"ז בסי' קט"ז ס"ב אם בדבר שיש בו חשש סכנה יש ביטול, אך בש"ך בנקודות הכסף שם מבואר שעיקר ההלכה להקל בזה, וכך פסקו הרבה פוסקים, ואף שעביד לטעמא ובזה לא בטיל, אך לאחר בירור כמות הבשר שיש באבקת המרק היא ממש קטנה, וכתב הש"ך שגם דבר שעביד לטעמא מתבטל אם הוא מועט מאוד.