סכין בדבר חריף; סלייסר

נצבים וילך

משתמש ותיק
חתך מאכל חריף בסכין בשרי או חלבי, ולאחר מכן חזר וחתך את אותו דבר חריף בסכין פרווה – האם הסכין השני מקבל טעם ממין הסכין הראשון?
נפק"מ מצויה בכלי המכונה "סלייסר", שהוא כעין טבלה של סכינים המחלקת את הירק לקוביות. סדר השימוש בו: תחילה חותכים ומחלקים את גובה הירק לפרוסות באמצעות סכין, ולאחר מכן מכניסים כל פרוסה אל הסלייסר וחותכים בבת אחת לאורך ולרוחב.
נא מקורות מדברי הפוסקים
 

חייל של הרבי

משתמש ותיק
אני מצטט מספר 'שמירת הכשרות' להרב שמעון גדסי שליט"א:

"סיר פרווה שרוצה להשאירו פרווה - אין לבשל בו מאכל חריף שנחתך בסכין בשרי או בסכין חלבי, מפני שישנם פוסקים הסוברים שטעם הבשר או טעם החלב, הנפלט מהבצל, מחשיב את הסיר להיות כמותו בשרי או חלבי.
כן יש להיזהר שלא לטחון מאכל חריף שנחתך בסכין בשרי או בסכין חלבי במיקסר או במטחנה אחרת פרווה, מפני שלדעת אותם פוסקים המיקסר או המטחנה נחשבים להיות כמו הבצל בשרי או חלבי".
 
חלק עליון תַחתִית