ספק אם הסיפור היה באמת או שמא משל היה
(https://www.tora-forum.co.il/viewtopic. ... 09#p154494)
|
---|
גם אתה לומד דף היומי? אתה לא לבד! הצטרף לקהילת לומדי דף היומי בפורום לתורה, רכוש ידיעות מחבריך, הענק להם מידיעותיך, ותעשיר את לימוד הדף שלך ושל עוד מאות חברי הפורום. מחכים לך,
היכנס עכשיו >>>
|
אני נוהג ללמוד תרי''ג מצוות עם מקורות הפסוקים [דהיינו פריה ורביה שנ' פרו ורבו וגו'] ומעלה גם מדרשות חז''ל כפי שעולה בזכרוני
תערוך לפני שולחן ר"ת תיקון ליל שבועות (זה לא תשובה ללטאי שאנינו מבין כלל מה הענין בטיש אלא לחסיד הראה את תגובתך)אייזיק סאלאווייציק כתב: ↑25 מאי 2022, 22:00כמדו' יש גם טיש ליל שבועות (עכ"פ באיזהו מקומן). ופלא שלא נזכר בסדר התיקון של השל"ה.
ביקרו פה את אלו שלומדים הויות דאביי ורבא בליל שבועות שהרי המקור הוא מהמקובלים והם אמרו לומר התיקון, וע"ז הבאת את שו"ע הרב, [המקובל] שכן ראה בזה עניין ועיקר,לבי במערב כתב: ↑26 מאי 2022, 02:42ראה ב'אוצר מנהגי חב"ד - סיון' ע' שא.אייזיק סאלאווייציק כתב: ↑25 מאי 2022, 22:36אוסיף למשל: ע"פ האריז"ל כל התיקון נשלם דוקא בקדושת כתר! וגם בטבילה באילת השחר וכו', האם כולם עושים כן?
מסתמא כולם עונים 'כתר'. והאנוס שאינו יכול לטבול, הרי עכ"פ לא יבטל משו"ה מה שביכלתו.
כ"ק אדה"ז נ"ע לא פסק בשולחנו הטהור ע"פ קבלה.מאור עינים כתב: ↑25 מאי 2022, 23:51ולכן אם מאן דהו לא כ"כ מסתדר עם התיקון, יש מקום לומר שכיון שעוסק בעיקר, גם למקובלים אין מזניחים אותו
כבר ענו לך שבשולחנו לא פסק ע''פ קבלה וזה מיירי בעיקר אחרי חצות במסגרת התיקון או בסיומו שהרי מקורו מהזוה''ק.מאור עינים כתב: ↑26 מאי 2022, 19:36ביקרו פה את אלו שלומדים הויות דאביי ורבא בליל שבועות שהרי המקור הוא מהמקובלים והם אמרו לומר התיקון, וע"ז הבאת את שו"ע הרב, [המקובל] שכן ראה בזה עניין ועיקר,לבי במערב כתב: ↑26 מאי 2022, 02:42ראה ב'אוצר מנהגי חב"ד - סיון' ע' שא.אייזיק סאלאווייציק כתב: ↑25 מאי 2022, 22:36אוסיף למשל: ע"פ האריז"ל כל התיקון נשלם דוקא בקדושת כתר! וגם בטבילה באילת השחר וכו', האם כולם עושים כן?
מסתמא כולם עונים 'כתר'. והאנוס שאינו יכול לטבול, הרי עכ"פ לא יבטל משו"ה מה שביכלתו.
כ"ק אדה"ז נ"ע לא פסק בשולחנו הטהור ע"פ קבלה.מאור עינים כתב: ↑25 מאי 2022, 23:51ולכן אם מאן דהו לא כ"כ מסתדר עם התיקון, יש מקום לומר שכיון שעוסק בעיקר, גם למקובלים אין מזניחים אותו
ואני חוזר ועונה, לא אמרתי מה צריך לעשות ע"פ המקובלים,שלומיאל בן צורישדי כתב: ↑26 מאי 2022, 19:54כבר ענו לך שבשולחנו לא פסק ע''פ קבלה וזה מיירי בעיקר אחרי חצות במסגרת התיקון או בסיומו שהרי מקורו מהזוה''ק.מאור עינים כתב: ↑26 מאי 2022, 19:36ביקרו פה את אלו שלומדים הויות דאביי ורבא בליל שבועות שהרי המקור הוא מהמקובלים והם אמרו לומר התיקון, וע"ז הבאת את שו"ע הרב, [המקובל] שכן ראה בזה עניין ועיקר,
מאור עינים כתב: ↑26 מאי 2022, 20:34ואני חוזר ועונה, לא אמרתי מה צריך לעשות ע"פ המקובלים,שלומיאל בן צורישדי כתב: ↑26 מאי 2022, 19:54כבר ענו לך שבשולחנו לא פסק ע''פ קבלה וזה מיירי בעיקר אחרי חצות במסגרת התיקון או בסיומו שהרי מקורו מהזוה''ק.מאור עינים כתב: ↑26 מאי 2022, 19:36
ביקרו פה את אלו שלומדים הויות דאביי ורבא בליל שבועות שהרי המקור הוא מהמקובלים והם אמרו לומר התיקון, וע"ז הבאת את שו"ע הרב, [המקובל] שכן ראה בזה עניין ועיקר,
רק הדפתי ביקורת שנכתבה, כנ"ל שהרי הוא מנהג קבלי, ואיך לוקחים אותו למחצה,
וע"ז הבאתי שיש מקובל גדול מאוד ה"ה הרב בעל התניא, שבשולחנו [שרק ע"פ נגלה] הזכיר את המנהג ואעפ"כ אמר שעיקרו בתורה שבע"פ,
ולא ראה זאת כדבר מוזר.
אני חושב שמי שרוצה להבין, יביןשלומיאל בן צורישדי כתב: ↑26 מאי 2022, 20:39מאור עינים כתב: ↑26 מאי 2022, 20:34ואני חוזר ועונה, לא אמרתי מה צריך לעשות ע"פ המקובלים,שלומיאל בן צורישדי כתב: ↑26 מאי 2022, 19:54
כבר ענו לך שבשולחנו לא פסק ע''פ קבלה וזה מיירי בעיקר אחרי חצות במסגרת התיקון או בסיומו שהרי מקורו מהזוה''ק.
רק הדפתי ביקורת שנכתבה, כנ"ל שהרי הוא מנהג קבלי, ואיך לוקחים אותו למחצה,
וע"ז הבאתי שיש מקובל גדול מאוד ה"ה הרב בעל התניא, שבשולחנו [שרק ע"פ נגלה] הזכיר את המנהג ואעפ"כ אמר שעיקרו בתורה שבע"פ,
ולא ראה זאת כדבר מוזר.
וגם זאת הבהרתי .
נכון ותלוי גם לפי איזה עלות הולכים ... ותלוי גם מתי מתחילים את התפילה בליל החג..
לביא כתב: ↑25 מאי 2022, 22:31כי לכאורה אנו תופסים שבו׳ בסיוון נתנה תורה ולא בז׳.משבט הכהונא כתב: ↑25 מאי 2022, 17:51מעניין מאוד לציין שבחו"ל ביו"ט שני רובא דרובא אינם ערים כל הלילה וכלל לא אומרים התיקון
ומה שעושים היום שני י״ט הוא משום תקנה.
ולכן אין עניין לתיקון לכאורה.
(כך לפחות יוצא לי בחשבון ליישב למה לא נוהגים כך)
אייזיק סאלאווייציק כתב: ↑25 מאי 2022, 21:41הרגשה?
הרי כל דניו מבוארים בש"ס ובפוסקים, מה שייך הרגשה על דבר שהוא ברור כשמש בתורה.
יש לך הרגשה על עוד מצוות?
דוקא לי יש הרבה הרגשה עליך אודות לדבריך האלו.
והנני בתקווה שלא הבנתי את דבריך נכון.
ועדיין חסר אופציה של גם אומר תיקון וגם הולך לישון...
מבוגרים וודאי, השאלה אם יש גם צעירים שההורים או בקהילה מחנכים אותם לכך.יהודי מפרגן כתב: ↑26 מאי 2022, 23:04
האם קיים אנשים כאלו
רק לי מפריעה צורת חלוקת התארים המשונה הזו ?יושב אוהלים כתב: ↑26 מאי 2022, 22:10חסר בסקר עוד אפשרות 1: לומד חלק מהלילה, ואומר תיקון ליל שבועות.
וכן נהגו מרן שר התורה הגרח"ק זצוק"ל, וגם אביו מרן הסטיפלר זצוק"ל, וכן הגרי"ש אלישיב זצוק"ל.
ה' ירחם.יהודי מפרגן כתב: ↑26 מאי 2022, 23:06עשיתי כבקשתך וזה מחק את כל ההצבעות עד היום
אין חכמה כתב: ↑26 מאי 2022, 23:08רק לי מפריעה צורת חלוקת התארים המשונה הזו ?יושב אוהלים כתב: ↑26 מאי 2022, 22:10חסר בסקר עוד אפשרות 1: לומד חלק מהלילה, ואומר תיקון ליל שבועות.
וכן נהגו מרן שר התורה הגרח"ק זצוק"ל, וגם אביו מרן הסטיפלר זצוק"ל, וכן הגרי"ש אלישיב זצוק"ל.
גם במחזורים לא מצאתי
וגם:בר השגה?? כתב: ↑26 מאי 2022, 16:44תערוך לפני שולחן ר"ת תיקון ליל שבועות (זה לא תשובה ללטאי שאנינו מבין כלל מה הענין בטיש אלא לחסיד הראה את תגובתך)אייזיק סאלאווייציק כתב: ↑25 מאי 2022, 22:00כמדו' יש גם טיש ליל שבועות (עכ"פ באיזהו מקומן). ופלא שלא נזכר בסדר התיקון של השל"ה.
יהודי מפרגן כתב: ↑26 מאי 2022, 23:06עשיתי כבקשתך וזה מחק את כל ההצבעות עד היום
ושפיל לסיפי' דקרא, ותרו"ץ.אייזיק סאלאווייציק כתב: ↑27 מאי 2022, 01:39זה לא תשובה לחסיד שחושב שטיש ליל שבועות חשוב יותר מלימוד אלא כו'
אני למדתי מהמשל הנ"ל שאפי' הגאון היה אומר תיקון ליל שבועות אז מה לכם הלטאים להלין ע"כ ושצריך ללמוד מי גדול לכם כהגאון שהוא עם כל השגותין על החסידים אמר בליל שבועות תיקוןכמו שחל כתב: ↑26 מאי 2022, 16:15ספק אם הסיפור היה באמת או שמא משל היה
(https://www.tora-forum.co.il/viewtopic. ... 09#p154494)
אין חכמה כתב: ↑26 מאי 2022, 23:08רק לי מפריעה צורת חלוקת התארים המשונה הזו ?יושב אוהלים כתב: ↑26 מאי 2022, 22:10חסר בסקר עוד אפשרות 1: לומד חלק מהלילה, ואומר תיקון ליל שבועות.
משתמש הגולש בפורום זה: אין משתמשים רשומים | 1 אורח