יש בשיטה זו משום סיכון לנפילת העוקץאני הקטן אמר:שיטה ידועה לשים אותו בין תפוחים ותוך יום או יומיים הוא מצהיב, מנסיון.
בהחלטצוקר אמר:החומרים הכימיים שהאתרוגנים שמים הם אותם חומרים שנפלטים מתפוח, וזה גז ה"אתילן", ובכל הבחלה כמעט יש אחוז מסויים שנופל העוקץ, ואם המגדל שם כמות קצת יותר מידי גדולה, אכן נופלים לו כל העוקצים.
לכן צריך לעקוב ולהוציא את האתרוג מוקדם מהתפוחים (ההצהבה ממשיכה גם אחרי שמוציאים מהתפוחים מכח החומר שהוא ספג)
תודה רבה!!בן ישיבה אמר:כאחד שמתעסק בתחום,
עדיף לקחת תפוחים אדומים לא זוכר איך קוראים לזה אולי גראנד,
1 להכניס בתוך שקית סנדויץ' לא המרשרש אלא החזק האטום יותר, לקשור את השקית, ולהניח את התפוחים על השמש שעה שעתיים עד שהשקית מתחיל להזיע בפנים,
2 אז לקחת קןפסא אטומה של פלסטיק או סיר וכד', לרפד את הקופסא מבפנים עם כותנה (לדוגמא בגד של כותנה)
3 בתוך זה להניח את האתרוגים אשר אתה מעוניין להבחיל - להצהיב,
4 להוציא את התפוחים מהשית ולהניח מסביב רק בחלק העליון של האתרוג, דהיינו להניח תפוח אחד מול הפיטם ושתי תפוחים משתי צידי האתרוג בחלק העליון, (אפשר להכניס באותו קופסא אפילו 10 אתרוגים ולא צריך יותר מ-3/4 תפוחים, אבל שכל האתרוגים יהיו באותו כיוון, ושהתפחים לא יהיו לצד החלק התחתון של האתרוג התקרב לעוקץ)
5 לעטוף גם מהצד וגם מלמעלה בכותנה,
6 לסגור את הקופסא או הסיר,
7 להכניס לתוך אשפתון שלא מרשרש אלא אשפתון מניילון עבה אטום,
להשאיר כךבמשך לילה בבוקר אפשר להוציא 90 אחוז הוא כבר את המכה שלו וכבר ימשיך להצהיב לבד,
רק אומר, שעשיתי כן (מלבד זן התפוח שלא מצאתי יונתן אלא זן דומה לו), ולעת עתה (15 שעות מאז שחררתי את האתרוג משנת הלילה עם התפוחים) לא עלתה בידי... אין שום שינוי ניכר בגוון האתרוג.בן ישיבה אמר:כאחד שמתעסק בתחום,
עדיף לקחת תפוחים אדומים לא זוכר איך קוראים לזה אולי גראנד,
1 להכניס בתוך שקית סנדויץ' לא המרשרש אלא החזק האטום יותר, לקשור את השקית, ולהניח את התפוחים על השמש שעה שעתיים עד שהשקית מתחיל להזיע בפנים,
2 אז לקחת קןפסא אטומה של פלסטיק או סיר וכד', לרפד את הקופסא מבפנים עם כותנה (לדוגמא בגד של כותנה)
3 בתוך זה להניח את האתרוגים אשר אתה מעוניין להבחיל - להצהיב,
4 להוציא את התפוחים מהשית ולהניח מסביב רק בחלק העליון של האתרוג, דהיינו להניח תפוח אחד מול הפיטם ושתי תפוחים משתי צידי האתרוג בחלק העליון, (אפשר להכניס באותו קופסא אפילו 10 אתרוגים ולא צריך יותר מ-3/4 תפוחים, אבל שכל האתרוגים יהיו באותו כיוון, ושהתפחים לא יהיו לצד החלק התחתון של האתרוג התקרב לעוקץ)
5 לעטוף גם מהצד וגם מלמעלה בכותנה,
6 לסגור את הקופסא או הסיר,
7 להכניס לתוך אשפתון שלא מרשרש אלא אשפתון מניילון עבה אטום,
להשאיר כךבמשך לילה בבוקר אפשר להוציא 90 אחוז הוא כבר את המכה שלו וכבר ימשיך להצהיב לבד,
זה כמובן לא קשור לפעולת ההצהבה, אלא באופן כללי אתרוג צהוב ניכר עליו כל נקודה, מה שאין כן בירוק.יעקב שלם אמר:נראה לי יותר קל לקנות צהוב מראש...
ועכשיו ברצינות
הבנתי שהרבה פעמים שמצהיבים אתרוג מתגלים כל מיני נקודות מטרידות שבירוק לא נראות
ישר ולעניין אמר:רק אומר, שעשיתי כן (מלבד זן התפוח שלא מצאתי יונתן אלא זן דומה לו), ולעת עתה (15 שעות מאז שחררתי את האתרוג משנת הלילה עם התפוחים) לא עלתה בידי... אין שום שינוי ניכר בגוון האתרוג.בן ישיבה אמר:כאחד שמתעסק בתחום,
עדיף לקחת תפוחים אדומים לא זוכר איך קוראים לזה אולי גראנד,
1 להכניס בתוך שקית סנדויץ' לא המרשרש אלא החזק האטום יותר, לקשור את השקית, ולהניח את התפוחים על השמש שעה שעתיים עד שהשקית מתחיל להזיע בפנים,
2 אז לקחת קןפסא אטומה של פלסטיק או סיר וכד', לרפד את הקופסא מבפנים עם כותנה (לדוגמא בגד של כותנה)
3 בתוך זה להניח את האתרוגים אשר אתה מעוניין להבחיל - להצהיב,
4 להוציא את התפוחים מהשית ולהניח מסביב רק בחלק העליון של האתרוג, דהיינו להניח תפוח אחד מול הפיטם ושתי תפוחים משתי צידי האתרוג בחלק העליון, (אפשר להכניס באותו קופסא אפילו 10 אתרוגים ולא צריך יותר מ-3/4 תפוחים, אבל שכל האתרוגים יהיו באותו כיוון, ושהתפחים לא יהיו לצד החלק התחתון של האתרוג התקרב לעוקץ)
5 לעטוף גם מהצד וגם מלמעלה בכותנה,
6 לסגור את הקופסא או הסיר,
7 להכניס לתוך אשפתון שלא מרשרש אלא אשפתון מניילון עבה אטום,
להשאיר כךבמשך לילה בבוקר אפשר להוציא 90 אחוז הוא כבר את המכה שלו וכבר ימשיך להצהיב לבד,