לא התכוונתי לשתיה בפועל, ברור שגם כשהשתיה נמנעת בפועל יש כאן דין קינוי וסתירה.זקן ויושב בישיבה כתב: ↑25 יוני 2019, 09:05לא שאלתי על בדיקת המים, שאלתי אם תיאסר על פי העדים? והרי איסור קינו"ס הוא גם כשאינה יכולה לשתות.האחד בא לגור כתב: ↑25 יוני 2019, 01:20חשבתי על זה , אבל בפשטות אם מדובר בכה"ג שעד כמה שהבועל בא עליה- הבעל היה יודע מזה , לא שייך בזה כלל דינא דקינוי וסתירה כיון שבלאו הכי אין ענין בבדיקת המים שבעיקרו הוא כלפי הבעל והוא הרי יודע, ועכ"פ לא גרע מהיו לה עדים במדינת הים .זקן ויושב בישיבה כתב: ↑25 יוני 2019, 01:04
למה? גם אם הבעל ראה יכול להיות נידון, הגיעו ב' עדים והעידו שהבעל ואשתו שהו יחדיו באופן שהבעל ודאי ראה את אשתו ונכנס עוד אדם, והעדים עצמם לא ראו מה היה, רק את הסתירה עצמה הם ראו. והנידון יהיה כלפי בי"ד אם לאוסרה על בעלה על פי העדים. אלא אם אתה מתכוון לסברות חיצוניות של אין אשה מעיזה וכיו"ב? או שהבעל ודאי היה מונעו ואם לא אז הוא מבטל את הקינוי וכיו"ב? נסתדר עם כל זה.
כוונתי היתה, שכל דינא דקינוי וסתירה הוא כלפי דין ספק שחל על הבעל ע"י הסתירה, (וכשאי אפשר להשקות נשאר כאן ספק ) אבל במקום שאין כאן שום ספק לבעל אין כאן שייכות לקינו"ס ,(ב"ד רק כופים את הבעל על הדין שלו , אבל הדין לא מתחיל מהם ).